Örsholmen Race lördag 19 juni 2021

Distanskappsegling på ca 16-20 distans med start och mål utanför Örsholmen.

Tävlingen är öppen för följande klasser:

  • SRS Kölbåt
  • SRS Flerskrov
  • SRSs Shorthanded

Örsholmen race seglas på en varierande bansträckning i mellanskärgården med start och mål utanför TBK klubbholme Örsholmen. Det finns två olika banor i banbeskrivningen och val av bana presenteras senast kl 9:00 på tävlingsdagen. Vid lite vind kommer banan att kortas av.

Start sker i grupper med beräknad starttid enligt halv jaktstart. Skeppare kan under pågående tävling bestämma om undanvindssegel ska användas eller ej. Vid målgång rapporteras det SRS tal man har seglat med och alla tider räknas om. 

Tävlingen ingår i TBKs klubbmästarskap men vi välkomnar även deltagare från andra klubbar.

Mer information finns i seglingsföreskrifter och banbeskrivning nedan. Aktuell information kring tävlingen publiceras även på Facebook TBK Kappsegling

Coronasituationen

Från och med 1 juni är tävling/kappsegling tillåten för alla med vissa begränsningar på land och på vattnet. Max 150 deltagare får samtidigt vistas på start- mål eller tävlingsområdet.  

Det är varje persons ansvar att följa de regler och rekommendationer som gäller och vi vill att skepparen tar extra stort ansvar och inte tar ombord en stor besättning eller personer som inte ingår i den “bubbla” vi för tillfället lever i. Stanna hemma vid sjukdomssymptom. 

 

Tävlingsinformation

Seglingsföreskrifter

Banbeskrivning

Startlista 2021-06-18 
(Första start 11:00 sedan var 5 min i fyra grupper, startlista med tider ovan)

Vi kommer att segla bana 2 (den längre på ca 20nm),

Tänk på att anteckna er tid vid rapportpunkten ifall vinden inte räcker och det blir avkortad bana.

Rorsmansförklaringen ska också innehålla om ni seglat shorthanded eller full crew, minst 5 båtar i varje för att bilda en klass.

Anmälan

Anmälan sker via TBK hemsida på följande länk: Anmälan kappsegling
Sista dag för anmälan är fredag 18 juni kl 16:00 

OBS! Ange gärna antal i besättningen i fältet “övrigt” vid anmälan. 

Anmälningsavgift: 150 kr 

Avgiften sätts in på BG 238-2760 eller via Swish 1234536769 senast sista vardagen före segling. Märk betalningen med namn, båtnamn samt namn på aktuell segling.

Resultat

 

Tidigare resultat

Resultat 2019