Här nedan följer information som kan vara bra att veta för dig som förälder med barn i TBK Seglarskola, allt från vad eleven bör ha med till kallelse, betalning och reservplatser.

Jollecenter, Vändvägen 10, 184 52 Österskär, kallas det område där vi håller till, här har vi samtliga jollar och en utbildningslokal med verkstad. I lokalen går det bra att lämna kvar sina tillhörigheter under veckan, men viktigt att veta är att vi inte ansvarar för dem. Här finns även kylskåp, mikrovågsugn, rinnande vatten, toalett och dusch.

Information till föräldrar med elever på Österskär, Seglarpigge och Fortsättningsläger

Samtliga kurser utgår alltid från Jollecenter. Lägren är fem-dagars dagläger, vi ses varje morgon i uppställning för att ta närvaro och gå igenom hur dagen ser ut. Viktigt att du som förälder meddelar om ditt barn blir sent, så att vi inte behöver oroa oss över att något hänt på vägen till Seglarskolan. Under dagen går det alltid att nå kursledaren på dess privata telefonnummer som delas ut vid introduktionen på första dagen.

Veckans lite större moment

Dag 1- Första dagen gör vi en gå-runt-övning där eleverna tillsammans med en instruktör kapsejsar med en tvåkrona. Ha därför gärna med om möjligt en extra flytväst denna dag, annars brukar vi försöka lägga övningen precis innan lunch så att flytvästen torkar under lunchtimmen.

Dag 4 – Vi gör en utflykt över dagen där vi tar med grill, ketchup och senap och gärna ser att vi grillar tillsammans och att eleven har med sig korv eller hamburgare. För de som går Österskärsläger långseglar vi ut till Skratten, Seglarpiggarna slussar i Åkers Kanal till Garnsviken. Vi börjar och avslutar dagen vid Jollecenter som vanligt.

Lägrets sista dag rundar vi av med en gemensam avslutning och prisutdelning för veckans tävlingsmoment, där familj och vänner är välkomna från kl 12.00 för att äta lunch tillsammans med eleven. Efter det avslutar vi dagen med en mindre kappsegling eller annat seglingsmoment, där vi ofta hinner med ett ”föräldrarace”.

Checklista över vad eleven ska ha med sig

– Flytväst
– Regnkläder
– Ombyte
– Keps/hatt
– Vattenflaska
– Lunch
– Badkläder, handduk och solkräm

info

Information till föräldrar på Sjöpigge

Eleven ska ha med sig flytväst och badkläder dagligen. Varje dag startar och avslutas vid Jollecenter bortsett från dag tre då förmiddagsgruppen börjar dagen vid Jollecenter, slussar genom Åkers Kanal och avslutar vid Garnsviken. Eftermiddagsgruppen utgår således från Garnsviken, slussar tillbaka, för att sedan avsluta dagen vid Jollecenter. Första dagen vid introduktion delas kursledarens mobilnummer ut som ni kan nå denna på om det skulle vara några funderingar eller förseningar.

Anmälan, Betalning, kallelse och reservplats

Anmälan till våra kurser görs på hemsidan. Anmälan är bindande när anmälningsavgiften är betald och återbetalas inte. Anmälningsavgiften är 300 kr och ingår kursavgiften.

När anmälan har kommit ni till kansliet skickas ett svarsmail med en anmodan om att betala anmälningsavgiften inom 5 arbetsdagar (Obs ingen faktura skickas). När anmälningsavgiften är betald är du garanterad en plats på lägret. Är anmälningsavgiften inte betald inom 5 dagar tas anmälan bort och platsen ges till annan sökande. OBS! Skicka inte in anmälningsavgiften innan du har fått svarsmailet.

Om det inte finns plats på kursen får du information om detta och kan välja annat kurstillfälle. Eleven placeras i reservkö med automatik så fort anmälan kommit kansliet tillhanda. Önskar eleven inte behålla sin plats i kön vill vi att ni kontaktar kansliet omgående.

Utebliven betalning räknas inte som en avanmälan. För avanmälan kontakta kansliet skriftligen.

Resterande kursavgift betalas senast 30 dagar innan kursstart. Kallelse med information, prel. deltagarlista, betalningsuppgifter samt vem som är kursledare skickas ut i god tid innan resterade kursavgift ska vara betald.

Har ni frågor kring detta och ev. plats i reservkö vänligen kontakta kansliet på tel: 08-540 228 80 eller e-post: kansliet@tralhavetsbk.se

Avbeställning

Om avanmälan görs senast 21 dagar före kursstart återbetalas erlagd kursavgift med avdrag för anmälningsavgiften. Vid avbeställning senare än 21 dagar före det aktuella lägrets första dag har TBK rätt att tillgodoräkna sig lägrets hela pris.

Mot uppvisande av läkarintyg, där det framgår att deltagande på kursen inte är möjlig, kan hela kursavgiften minus anmälningsavgiften återbetalas efter avbeställning senare än 21 dagar.

Våra instruktörer

Alla i personalen på TBK Seglarskola är utbildade och certifierade i HLR. Våra instruktörer är även utbildade hos SISU Idrottsutbildarna i ledarskap och pedagogik och har även genomfört SSFs instruktörsutbildning. Vi är aldrig färre än en instruktör per fjärde elev, vilket resulterar i hög instruktörstäthet för era barns säkerhet.