TBK Seglarskola söker Dig som är van seglare och tycker om att arbeta tillsammans med barn och ungdomar. Varje sommar utbildar vi ca 140 elever i sjöliv och segling under våra dagläger i Österskär. Med fyra olika typer av läger finns det en roll som passar just Dig, längre ner på sidan följer en kortare beskrivning över vad respektive arbetsroll innebär. För mer information om de olika kurserna, klicka här.

I år söker vi framförallt nya medinstruktörer att utbildas i vår verksamhet för att sedan bli instruktörer.

Anmälan gör du genom att skicka in denna ansökan till kansliet senast den 15 februari med märkning ”Arbeta på seglarskolan”.

Har du frågor? Kontakta Edith Grundberg och Elvira Israelsson på seglarskola@tralhavetsbk.se

Ser fram emot Din ansökan!

Arbetsroller

Medinstruktör är den första arbetsuppgiften som nyanställd på Seglarskolan och fungerar främst som en utbildningsplats. Du skall ha kunskaper om segling och sjöliv och kommer under utbildningen främst assistera och lära av instruktörerna. Målet är att du skall lära dig verksamheten och instruktörsrollen för att själv kunna agera instruktör efter 1-2 år.

Instruktör är utbildaren i arbetsstyrkan. Du ansvarar för en mindre grupp barn och att de får den höga kvalité av utbildning som kan förväntas av TBK seglarskola. Det krävs givetvis goda kunskaper i segling och sjöliv.

Instruktör Sjöpigge är utbildaren. Sjöpiggekursen som riktar sig till barn i åldrarna 5-8 lägger fokus på sjönära lek, lärdom på ett kreativt sätt. Du som instruktör behöver ha vana av sjöliv och vara bra med små barn men ej samma krav på seglingsfärdigheter som i seglarskolans verksamhet. Du som kursledare på Sjöpigge är ansvarig för kursen under veckan och agerar även utbildare.

Vice kursledare är en person med tidigare erfarenhet som kursledare. Du finns på plats för att stötta en kursledare som axlar det ansvar som den arbetsrollen innebär för första gången. Utöver detta ansvar som ”bollplank” för kursledaren arbetar vice kursledaren som instruktör.

Kursledaren är den person som är ansvarig för kursen. Det krävs utöver goda kunskaper i segling och sjöliv en mycket god ansvarskänsla samt förmåga att organisera och leda såväl medarbetare som elever. Denna arbetsroll ställer höga krav på personen i fråga och kräver rutin och flera års kännedom av verksamheten.