Vårracet går av stapeln lördagen den 19 maj, med en varierande bansträckning. Öppen för alla tävlande med SRS tabell, SRS och SRS-shorthand mätbrev. Seglingen är en distanskappsegling på cirka 16,5 distans med start och mål vid Österskärs ångbåtsbrygga.

Vårracet är en av tävlingarna som ingår i TBKs eget klubbmästarskap. Men vi ser GÄRNA att medlemmar ifrån andra närliggande klubbar anmäler sig. Vi fortsätter i år med det framgångsrika konceptet att skeppare kan bestämma sitt SRS/segelföring under pågående tävling, tider räknas ändå om efter målgång. Jaktstarten är därmed inte precis, dock ett trevligt sätt att starta på.

Efter seglingen blir det mingel och prisutdelning i klubbhuset ! Vid fint väder grillar vi. För detaljerad information se nedanstående länkar.

Nytt för 2018 är att vi har tagit bort skepparmötet. Starttider presenteras senast kl: 08.10 på TBK hemsida under Kappsegling och aktuell segling vidare på FaceBook TBK Kappsegling. För den som önskar Seglingsföreskrifter och starttider (på papper) så läggs detta ut i TBKs klubbhus, Båthamnsvägen 8, Åkersberga senast kl: 18:30 dagen före aktuell segling. Det är alltså inte något skepparmöte på plats i Klubbhuset. Vi frågor, hör av dig till Mats 070-580 83 62 eller Johan 070-563 50 24 eller Joakim 070-793 11 39, så svarar vi gärna på dina frågor :)

Avgiften för Vårracet är 100 kr

Även båtar utanför Trälhavets båtklubb är mycket välkomna. Väl mött!

Idag startar Vårracet på lista 0-3 m/s.

Observera rapporteringspunkten vid Linanäs. Om första båt inte passerat denna punkt 15:00 är detta mållinje.

Anmäl dig här!

Anmälan vid skepparmötet kostar 50 kr extra. Du kan också välja att betala en engångssumma på 350 kr för samtliga race i TBK 2018.

Dokumet:

Seglingsföreskrifter

Banbeskrivning

Startlista (2018-05-18)

Preliminärt resultat 2018

Tidigare resultat:

Resultat 2017

Resultat 2016

Stort grattis till Hans Broman med IMX 40 Nemo till vinsten i kölbåtsklassen och till Jonas Seweling med Corsair 31-1d till vinsten i flerskrovsklassen.
Ni som inte hann till prisutdelning kan kontakat Mats Neyman på 070-580 83 62 för att hämta ut era priser.