Utbildningskommittén:

Vår kursverksamhet erbjuder intressanta kurser med kvalificerade handledare till rimliga kostnader. Kurserna bedrivs i studiecirkelform vilket förutsätter en aktiv samverkan mellan kursdeltagare och handledare. Minimiantalet för att hålla kurser är 6 st., under detta antal finns en risk att kursen inte genomförs vid det planerade tillfället. Kurs-, examinations- samt kursbokavgifter är preliminära och kan förändras.

Från och med höstterminen 2013 inför vi en ungdomsavgift på vissa kurser. Ungdom är du till och med det året du fyller 20.

Våra kurser är i första hand avsedda för TBK:s medlemmar och deras familjer men i mån av plats är även andra välkomna.

Era önskemål & idéer – hörnsten för utbildningskommittén inriktning och utveckling

Utbildningsverksamheten finns för att kunna serva och erbjuda medlemmarna en bra bas för marin utbildning. Det är av central roll att synpunkter från medlemmar kommer in så att utbildningsverksamheten kan utvecklas till det som ni önskar.

Ett led i denna utveckling är att vi planera att ha kursutvärderingar efter varje kurs för att se vad som är bra och vad som kan göras bättre.

En annan viktig sak är vad vill ni lära Er? Det kanske finns något/någon kurs som det finns önskemål om men som inte erbjuds för tillfället?

Utbildningskommittén har under sommaren haft en enkät om medlemmarnas önskemål om kurser samt temakvällar. Utvärderingen kommer att vägleda oss i kursutbud samt teman för temakvällar. Vi har också deltagit i Kanalens Dag tillsammans med Sjölivs och TBK Team Undom i ett tält mitt emot klubbhuset.

Flera studiecirkelhandledare sökes

Utbildningsverksamheten behöver komplettera med några studiecirkelledare.  Störst behov just nu är cirkelledare som kan hålla framtida Fartygsbefäl klass VIII- samt Radarkurser, men det behövs dessutom kompletteras med cirkelledare som kan hålla i Förarintyg-, Kustskeppare- och VHFkurser. Som cirkelledare är du en av många klubbfunktionärer som ingår i utbildningskommittén och deltar regelbundet i kommitténs planeringsmöten. Är du intresserad av någon av dessa utbildningsfunktioner är du välkommen att kontakta utbildningskommitténs ordförande eller via email