Välkommen att hänga med på våra onsdagsseglingar under våren och hösten, det bästa sättet att träna inför kommande kappseglingar och få ut det mesta av seglingssäsongen! Varje onsdagskväll seglar vi en enkel och trevlig segling runt Trälhavet. Vi startar med jaktstart där starttiden bestäms av SRS-talet. Man kan givetvis som vanligt segla med fullbesättning/shorthanded och med eller utan spinnaker, vilket ger olika SRS tal.

 

Liksom 2018 så vi kommer att segla olika banor beroende på vilken vind som råder. Det finns två olika banor som vi seglar med/motsols enligt skisser nedan. Vi kommer senast 18.00 onsdag meddela vilken bana som gäller för kvällens segling på TBK Kappseglare på Facebook. Om någon har problem att få tag på denna information så fråga bara en medtävlare (eller ring Joakim på 070-793 11 39).

Nyhet för i år är att det finns möjlighet att samla poäng i varje Onsdagssegling och efter vårens sex seglingar koras en ”Vårmästare”. Vi räknar platssiffror och lägst vinner.
Ej deltagit i segling = antal båtar +2 
Startat men ej gått imål = antal båtar +1
En segling får räknas bort
Samma upplägg körs på hösten. 

Den lyckliga vinnarbåten kommer att föräras en unik flagga som under sommaren kan pryda båten och sprida respekt.

 

Vi hänvisar till "TBK Kappseglare" på Facebook för aktuell bana och starttider, information om vald publiceras varje onsdag runt lunchtid.

 

Onsdagsseglingssäsongen startar den 22 maj och avslutas 11 september.

Start/mål sker vid Österskärs ångbåtsbrygga mellan utlagd boj och dykdalb.

Bana 1
Start Solbrännan - Norr grön prick väst Oranjeholmen- medsols runt Rönnholmen - Mål Solbrännan

Bana 2
Start Solbrännan - motsols runt Rönnholmen – Norr grön prick väst Oranjeholmen - Mål Solbrännan

Bana 3 medsols
Start Solbrännan – norr ”Fiskebåten” – medsols runt Rönnholmen – Mål Solbrännan

Bana 4 motsols 
Start Solbrännan – motsols runt Rönnholmen – norr ”Fiskebåten – Mål Solbrännan

Jaktstart är en uppskattning av vilken tid det skall ta att segla runt banan och det kan ju skilja en del beroende på rådande vind vilket också påverkar resultatet. All information inkl startider kommer att läggas ut på TBK:s hemsida under Kappsegling. Vi tänkte också försöka sammanställa ett ”resultat” efter varje onsdagssegling men det förutsätter att alla meddelar sin startid/måltid och SRS talet. Detta gör smidigast också på Facebook ”TBK Kappseglare” (eller på sms på 070-793 11 39). Detta är givetvis frivilligt men vi tror det kan vara uppskattat av många.

Har ni frågor eller behöver hjälp med SRS eller liknande så hör av er till nån av oss i kappseglingssektionen. Vi ses på havet!