"Alla får bidra till årets midsommarfirande på Kålö, Ingmarsö och Örsholmen! Vi som firar i de olika hamnarna hjälps åt att samla oss för att klä stången och dansa runt denna, plocka fram lekmaterial ur bodar och båtar och med dessa arrangera tävlingar och lekar.

Idéer till tävlingar och lekar:

Kasta hästskor eller ringar, knyta knopar, flytväststafett, plocka blommor, naturmaterial och/eller skräp, ro eller simma runt något utplacerat märke eller grund, geocaching, samlas kring frågesport via webbplatsen Kahoot eller appen Primetime (live 20.00 varje kväll), bygga barkbåt eller vassbåt, led en person med ögonbindel runt snitslad bana, kasta fender i hink eller på bock, gömma nyckel (tips: ta något mindre viktigt än nyckel) i skogen, kurragömma, kull (tunnelkull, iskull), fågelbingo/naturbingo.

Glad midsommar! :)"

länk till Österåkers Kommuns information angående båtbottenfärger

Publicerat 17/6-19

Varje sommar ligger det master kvar i mastskjulen som man kunde förväntat sig skulle ha suttit på medlemmarnas båtar istället.
Visst, ligger båten kvar på land eller har du valt att inte montera masten i år så finns förklaringen där. Viktigt är då att masterna som ligger i mastskjulet är väl uppmärkta med medlemsnummer och namn. 29 augusti 2019 kommer en inventering i mastskjulen göras och omärkta master kommer att flyttas bort. Spontana anmälningar till detta klubbarbete via kansliet välkomnas. Sommarliggare på varvet löper en förhöjd sannolikhetsgrad att bli kallade till klubbarbetet.

Mastfogden / Tommy Tegge

Bildresultat för segelbåtsmast

Publicerat 10 juni 2019

Nyfiken på att se klubbens anläggningar i fågelperspektiv?
Klicka på länken och titta runt. TBK ska utveckla informationen på bilderna ytterligare men redan idag fungerar det att klicka på vissa "Hotspots" på bilderna. Titta t.ex på Lilla Kastet och klicka på symbolen vid det smala inloppet. Du ser då hur viktigt det är att följa den enslinje som finns uppsatt.

Drönarbilder

Publicerat 2018-11-07