Nyfiken på att se klubbens anläggningar i fågelperspektiv?
Klicka på länken och titta runt. TBK ska utveckla informationen på bilderna ytterligare men redan idag fungerar det att klicka på vissa "Hotspots" på bilderna. Titta t.ex på Lilla Kastet och klicka på symbolen vid det smala inloppet. Du ser då hur viktigt det är att följa den enslinje som finns uppsatt.

Drönarbilder

Publicerat 2018-11-07

rycker vi bort med snöplogen.
Inga elsladdar över körvägarna. Någonting kommer gå sönder och det är inte snöplogen som är svagaste delen.
Varje år förstörs några av eluttagen på varvet och sitter kabeln ordentligt fast i någonting ombord på en båt så går även det sönder. Eftersom klubbens kanslister tycker det är ganska roligt att ploga så gör vi det direkt på morgonen om det har snöat. Det innebär att det är för sent att åka ner och ta bort sladden till batteriladdningen då det redan har snöat under natten.

Mycket händer inom TBK, bland annat har vi köpt en egen ö som ska utvecklas och formas för framtida bruk. Våra olika sektioner och kommittéer utvecklas hela tiden.

Valberedningen har som uppgift att nominera kandidater till styrelseposter, samt valbara förtroendeposter inom sektionerna, det vill säga sektionsordförande, vice sektionsordförande samt sekreterare i respektive sektion för val på klubbens årsmöte. Varje år nomineras ett antal poster med olika inriktning och arbetsinnehåll och därför söker vi brett efter medlemmar som vill engagera sig. Det finns massor av roliga uppgifter att ta sig an och väl fungerande arbetsgrupper att kliva in i.
Vi ser att kvinnor är kraftigt underrepresenterade inom TBK,s organisation och ser gärna att även du som kvinna och båtintresserad hör av dig så att vi på sikt kan få en mer jämställd organisation.

Hör gärna av er till valberedningen:

Erik Lindquist. erik.lindquist(at)live.se 070-9414589
Christer Fagerhäll. cfagerhall(at)gmail.com 070-8189250
Anders Svensson. anders.svenson(at)Telia.com 070-6280465

På ett extra årsmöte i juni 2016 gav medlemmarna i Trälhavets Båtklubb styrelsen i uppdrag att inleda förhandlingar för ett förvärv av en ny klubbholme. Beslutet aktualiserades av att ön Örsholmen i Karklöfaret var till salu. Försöket att köpa ön nådde inte i mål i första förhandlingsomgången. I verksamhetsplanen för 2018 gav medlemmarna åter mandat till styrelsen att verka för ett köp av en ny uthamn.

Det är med glädje och spänning vi kan berätta att Trälhavets Båtklubb nu har undertecknat köpeavtalet för Örsholmen, och i och med detta inleder vi en ny epok med en samlingsplats som skapar nya möjligheter.

Tillträde kommer att ske under sommaren så snart förvärvsavtal m.m. blir klart och fram till dess är det allemansrätten som gäller för dom som vill besöka ön, var försiktiga på bryggorna det finns dåliga delar. Som ni kan förstå finns inga nya bryggor eller andra bekvämligheter på plats ännu, utan det jobbet har påbörjats. Utvecklingen av Örsholmen kommer att ledas av TBK’s styrelse genom en Uthamnskommitté och vi hoppas att många kommer att vara intresserade av att vara med och göra detta till en skön plats att vara på för alla medlemmar. Tveka inte att höra av er om ni vill vara extra delaktiga.

Glad midsommar önskar vi er alla!

TBK Styrelse genom
Anders Bengtsson